Vstupujete na stránky pro osoby starší 18 let.
Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Vstupujete na stránky pro osoby starší 18 let.
Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Jak uvařit pohanku
Hledáte super přílohu, kterou využijete k omáčkám i na sladké kaše? Trefa! Pohanka je přirozeně bezlepková a skvěle vám doplní bílkoviny, vlákninu, zinek nebo mangan. Díky obsahu rutinu navíc budete mít pružné cévy a křečové žíly se vám vyhnou obloukem.
Tipy na vaření pohanky
- Pohankové kroupy nejprve přeberte a propláchněte. Pak je zalijte vroucí vodou v poměru 1 díl pohanky na cca 1,5 dílu vody. Osolte, vařte 5-10 minut a poté nechte pod pokličkou 15-20 minut, kdy vsákne všechnu vodu a dojde. Pohankové kroupy využijte jako přílohu k masu, k omáčkám, na rizoto a do polévky.
- Loupané kroupy také můžete v poměru 1:2 zalít horkou vodou a nechat několik hodin nabobtnat. Nebo je vařte plných 15 minut. Oběma způsoby by měla změknout, ale raději ji v průběhu ochutnávejte.
- Pohanku lámanku propláchněte a vařte jako kroupy v osolené vodě. Budou jí ale stačit pouze zhruba 3 minuty. Z lámanky si uvaříte kaši nebo ji použijte do nádivek, na karbanátky a do pomazánky.
Tip: Vyzkoušejte další formy pohanky - vločky, krupici, bulgur a mouku.